الخميس، 3 نوفمبر 2011

خبز برجر طري





خبز برجر طري


المقادير

٢ كوب ونص كوب دقيق
3ملاعق حليب بودره
ملعقة صغيره ملح
ملعقتين صفيرتين سكر ناعم
ملعقه كبيرة خميرة فورية
ربع ملعقه صغيرة بيكنج باودر
كوب ماء
نص كوب زيت
ملعقة زبدة طرية


الطريقة
تحطي كل المقادير مع بعض ماعدا الزبدة وتبدائي تضيفي الماء وتعجنيها كويس لحد ما تتماسك العجينة .. اعجنيها مده دقيقتين

ثم اضيفي الزبدة وامسحي بها العجينة ...واعجنيها مع الزبده كويس مدة خمس دقايق

ثم غطيها واتركيها تخمر مدة ساعه

بعد الساعه قسميها كور صغيرة الحجم اللي تحبيه بس حطي في بالك انها حتتضاعف في الحجم

ضعيها في صينية مدهونه بالزيت .. وصفيها متباعده عن بعض
غطيها .. وحطيها تخمر كمان ساعه .. بتلاقي حجمها تضاعف . ادهنيها بالحليب ورشي عليها السمسم

حطيها في فرن حار ... لحد ما تستوي ثم شغلي الشوايه و حمريها من فوق

.... طلعيها وحطيها في طبق مفروش عليه منشفه قطنية .. وغطيه ببقيه المنشفه كويس .



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق